Győzelemmel zárta a szezont a Karcag

4 gólos meccsen tartottuk itthon a 3 pontot


A megyei labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában Karcag együttese Tiszaföldvárt fogadta. Csapatunk az elmúlt hetekben remek formában futballozott, zsinórban négy győztes meccsel a hátunk mögött vágtunk neki a párharcnak, amin bebiztosíthattuk helyünket a legjobb hat között. A győzelemre azonban a tiszaföldváriaknak is égető szüksége volt, hiszen ellenfelünk a 14. helyen tanyázva a kiesés elkerüléséért vívott ádáz harcot.

A találkozó kezdete előtt a Liget úti sporttelepen köszöntésre került Varga János U16-os megyei bajnok karcagi csapata, akik aranyérmüket Dobos László polgármestertől, Szepesi Tibor ügyvezető igazgatótól és Ökrös Gábor szakosztályvezetőtől vehették át. Az ünnepség után felnőtt gárdánk kissé álmosan vágott bele a mérkőzésbe, a földváriak látszólag agilisabban és motiváltabban fociztak, Máté Fazekas révén pedig már a 12. percben meg is szerezték a vezetést egy szép tekerés nyomán. A mieink lassan ébredeztek, pontatlanul, sok hibával játszottunk, jelét sem láthattuk az elmúlt hetek időnkénti lehengerlő teljesítményének. A 28. percben aztán gyakorlatilag a semmiből egyenlítettünk, amikor Nagy Roland szögletét követően Szőke Norbert bombaerős fejese a léc alatt kötött ki. 1:1 után kissé megnyugodott a karcagi alakulat, távoli lövésekkel igyekeztünk zavarba hozni Rojkó kapust, aki néha magabiztosan, néha szerencsével ugyan, de rendre hárította a lehetőségeinket.

A félidőre döntetlen állással vonulhattak le a csapatok, ám a nagyérdemű a szünetben sem unatkozott, hiszen a jól megszokott tombolasorsolás előtt újra a dobogósoké volt a főszerep, előbb a megyei bronzérmes női focicsapatot köszöntötték, majd az NB2-ben harmadik helyen végző U14-es gárdánk játékosai kapták meg a jól megérdemelt érmeket.

A mérkőzés képe a folytatásban sem változott, lagymatag, kevésbé közönségszórakoztató játéknak lehettek szemtanúi a szurkolók. Komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, ám egy újabb pontrúgás után a Karcag ismét eredményes volt, hiszen Kovács László egy lecsorgó labdát védhetetlenül bombázott be a bal felső sarokba. A földváriak az idő múlásával látszólag egyre inkább elkészültek az erejükkel, a karcagiak pedig cserékkel frissítették csapatukat. Jó iramban szállt be a meccsbe Orosz István is, akinek lendületes játéka újabb karcagi gólt eredményezett, miután beadását Erdei Tibor egy átvétel után védhetetlenül bombázta be a tehetetlen Rojkó kapujába, ezzel kialakítva a 3:1-es végeredményt.

A karcagi együttes nem mindig szép, de magabiztos játékkal tartotta itthon a három pontot. A szezon végén mutatott remek teljesítményünknek köszönhetően a Karcag a tabella 4. helyén zárja a bajnokságot, hatalmas gratuláció illeti a csapatot. Szép volt, fiúk!


Halmai Márton