Kutyás Sikerek

Kutyájával, Pillangóval elért eredményei alapján Poharánszki Petra...

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium 10. C osztályos tanulója képviselte Magyarországot Birmingham-ben, a fiatal felvezetők világversenyén, ahol bekerült a TOP 10-be, ami kutyás berkekben megfelel egy Oscar-ra jelölésnek.

Ilyen magyar sikerre tíz éve nem volt hasonló példa - tudtuk meg élménybeszámolójából, melyet hazaérkezése után Dobos László polgármesternek tartott a Városházán.

A budapesti országos döntőbe a kiállításokon gyűjtött 15 ponttal kvalifikálhatták magukat a versenyzők. Petrának 35 hazai és 5 nemzetközi versenyen elért pontja volt, így nem meglepő, hogy a döntőben 450 pontból 425 pontot szerzett.

A verseny lényege az, hogy hogyan tudnak az idegen kutyával egy óra alatt összeszokni és együtt versenyezni. A versenyen 42 ország legjobb gyermek felvezetőivel indult.

Az örömkönnyek közben arra gondoltam, ez volt kiskora óta a célja, s most 16 évesen sikerült - mondja a büszke édesanya Poharánszki Józsefné, Edit, aki azt is elárulta, nagyon sokan segítették őket a versenyre kijutásban Dobos László polgármester és Kovács Sándor közgyűlési elnök mellett, amit most is minden segítőnek nagyon köszön a család.