A Városháza, Déryné energetikai fejlesztése

Karcag Városi Önkormányzat a pályázat keretében két tulajdonában lévő intézményi épület

- a Városháza és a Déryné Kulturális Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár - energetikai fejlesztését valósítja meg.

"A Városháza, Déryné energetikai fejlesztése" TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00024 - pályázat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú pályázati felhívás keretében került benyújtásra. Karcag Városi Önkormányzat a pályázat keretében két tulajdonában lévő intézményi épület - a Városháza és a Déryné Kulturális Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár - energetikai fejlesztését valósítja meg.

A projekt kezdete: 2017.10.01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.12.31
Igényelt támogatás: 250.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %

A projekt műszaki bemutatása
A Városháza és a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár épülete az elmúlt években részlegesen korszerűsítve lett, de ezek többsége külső energetikai felújítás volt, állagjavítás és akadálymentesítés. A jelenlegi projekt a további energetikai korszerűsítéseket célozza meg (hátralévő nyílászáró cserék, hőszigetelések, fűtés- és világításkorszerűsítés).

Városháza
Az északi és keleti oldalon az összes homlokzati nyílászárót új, hőszigetelt üvegezésű, fa ablakokra cserélik. A belső udvarban az előző „városrehab” projektben nem érintett összes nyílászárót, valamint a bejárati ajtókat kicserélik, hőszigetelik a padlástéri zárófödémeket, valamint ide, új kazánház helyiség épül a fűtési rendszer korszerűsítéshez. Az épületben 3 db zárt, alacsony hőmérsékletű, változó térfogatáramú, meleg vizes fűtési rendszer kerül kiépítésre, helységenkénti szabályozhatósággal, külső hőmérsékletkövető szabályozással. A radiátoros fűtést három egyenlő fűtési körre bontják, melyek szabályozhatóak lesznek a külső hőmérséklet függvényében.
Az energetikai mellett világításkorszerűsítés is lesz. Az első emeleti 1 (díszterem) és 2 (tárgyalóterem), illetve a polgármesteri tárgyaló, valamint a lépcső pihenőjében lévő díszes csillárok, állólámpák és falikarok kivételével – teljesen lecserélik a lámpatesteket., a korábbi elrendezés is megváltozik, az ablakokkal párhuzamosra. Mindenütt LED fényforrással rendelkező lámpatesteket szerelnek fel.

Déryné
A kazánházi épületrészen a régi, korszerűtlen acél nyílászárókat műanyag szerkezetű, 5 kamrás tokkal és szárnyakkal, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókra cserélik, elbontják a meglévő kopolit üvegezést, helyére felfalazás készül Ytong falazóelemekből.


Korszerű energiatakarékos és szabályozható fűtési rendszert alakítanak ki, ami a gázhálózatot és a fűtéskör részbeni átépítését vonja maga után. A fűtési igényeket a kazánházban elhelyezett 1-1 db VIESSMANN Vitodens 200-W 105KW és 80KW kondenzációs zárt égésterű fali gázkazánok fogják kiszolgálni.


Az energetikai mellett világításkorszerűsítés is lesz. A második emeletei díszes csillárok és falikarok kivételével teljesen lecserélik a lámpatesteket. A helyiségekben a korábbi elrendezés az ablakokkal párhuzamos elrendezésűre változik. Mindenütt LED fényforrással rendelkező lámpatesteket szerelnek fel.


Közbeszerzési eljárás lezárásra került.
Kivitelezési szerződés megkötése (2 részre bontva) megtörtént.
A munkaterület 2018. február 19-én átadásra került.
Kivitelezési határidő: 2018. október 6.

KARCAG VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SAJTÓKÖZLEMÉNYE