Arany Jánosra emlékeztek

Arany Jánosra emlékeztek a karcagi Arany János Általános Iskolában.

Szentesiné Nánási Tünde, az intézmény igazgatója elmondta, hogy az Aranyos Napokat már nagyon várták az intézmény diákjai.

A Walesi Bárdokat szavalják az Arany János Általános Iskola tanulói az Aranyos Napok ünnepségsorozat nyitórendezvényén. Az intézmény 24 éve rendezi meg névadója tiszteletére a programsorozatot, amelyben irodalmi versenyek, rajzversenyek, vetélkedők és a nagyon kedvelt Toldi Erőverseny várja az érdeklődőket.

- Immár 1994 óta minden évben egy programsorozat veszi kezdetét híres költőnk születésnapja alkalmából. Ezen alkalomból egy egész hetes programot kínálunk, nemcsak intézményünk tanulóinak, hanem a város intézményeinek és most már a tankerületi intézményeinek is. Előzetesen meghírdettünk Arany János munkásságával kapcsolatosan egy rajzversenyt, annak az eredményhírdetése a megnyitó után fog megtörténni. Kedden irodalmi vetélkedőre várjuk a négy fős csapatokat a város intézményeiből. Ezt is évek óta nagy szeretettel és szívesen látogatják más intézémények tanulói és a felkészítő pedagógusok. Szerdán iskolánk tanulóinak lett meghírdetve egy plakátkészítő verseny, amire már készülnek az alkotások és nagyon ötletes munkákat látok már az asztalomon. Csütörtökön Toldi Miklósról mindenképpen meg kell emlékeznünk, hiszen Arany János egyik fő műve, és a Toldi Erőverseny nagyon közkedvelt a város tanulói számára. A hét további napjaiban, pénteken és szombaton akadályversenyek és mindenféle irodalmi vetélkedők lesznek, de már kizárólag intézményünk tanulói számára.

A rajzpályázatra Karcag összes oktatási intézményéből érkezett pályamunka. A zsűri korosztályonként díjazta a beérkezett művek legjobbjait.

- Bőséges gyűjtemény érkezett a számunkra, a város valamennyi intézménye részéről érkezett pályamű és nem csak a városból, hanem Kunmadarasról is, másik tankerületi intézményünkből is. A témája Mátyás király, Mátyás anyja és néhány olyan irodalmi mű van megemlítve a felhívásban, ami Arany János nevéhez és a Mátyás korához kapcsolódik, hiszen ebben az évben Mátyás éve is van. Szabadon választott technikával dolgozhattak a gyerekek, a zsűrit a saját intézményünkből állítottuk össze, megkértük Kláriné Roncsák Ilona pedagógusunkat, aki egész életét ebben az iskolában dolgozta le és hamarosan nyugdíjba készül, hogy ő mint rajz-műveltség területi tanító legyen a zsűri elnöke, a DÖK segítő elnök volt, a másik tagja a zsűrinek és két DÖK-ös tanulónk volt a zsűriben.

  • Friss hírek

  • Populáris