NÉPSZERŰ A MATEMATIKA-FIZIKA SZAK A NAGYKUN REFORMÁTUS GIMNÁZIUMBAN

A Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban a matematika-fizika szakos osztály az egyik legnépszerűbb képzési forma.

A gimnáziumi képzésben résztvevők több, mint 3/4-e tanul tovább a felsőoktatásban.

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium egyik legnépszerűbb képzési formája az emelt óraszámú matematika-fizika csoport. A szakmacsoport diákjai többnyire egyetemen, főiskolán tanulnak tovább, de az OKJ képzésekben résztvevő diákok száma is magas. Az iskola diákja, Csontos György 10.c. osztályos tanuló azoknak ajánlja ezt a csoportot, akik szeretik a kísérleteket és szeretik a matematikát.

- Azért választottam ezt a szakot, mert általános iskolában is nagyon megszerettem a matematikát és azt gondoltam, hogy itt elég jó a matematika képzés és ide jöttem. Nagyon sok versenyre járunk. Februárban és márciusban volt a legtöbb verseny, megyei, országos versenyeken is részt vettem, még most pontosan nem tudom, hogy milyen eredménnyel, de hamarosan ez is kiderül.

Csontos György szerint vonzó az, hogy sokat kísérleteznek az órákon. A digitálisan jól felszerelt termeknek köszönhetően az internet is sokat segít az ismeretek alapos elmélyítésében.

- Matematikából 5 óránk van egy héten, fizikából pedig 3 óránk. Mivel több óránk van, több lehetőségünk van kísérletezésre és alaposabban meg tudjuk tanulni az anyagokat. Nagyon sok lehetőségünk van tehát a kísérletezésre és az interneten is sok szemléltető eszköz van és ott is sok mindent meg tudunk nézni.

Csontos György elmondta, hogy a sok tanulmányi verseny segít az érettségire való felkészülésben. A Karcagi Nagykun Református Gimnázium tantestülete pedig mindenben segíti diákjait a céljaik elérésében.

- Én emelt szinten szeretnék matematikából érettségizni és ez is segíti a felkészülést. Azt gondolom, hogy a matematika mindennek alapja és legfőképpen mérnöki pályára lehet menni vele. Tovább lehet képezni magunkat alkalmazott matematikusnak, de mondtam a mérnöki pályát, ahol nagyon sok irány lehet. - Csontos György 10. osztályos tanuló.