Átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szolgáltatóközpontot

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új szolgáltató központját Karcagon.

Az iroda megközelítőleg 2500 nagykunsági gazdát szolgál majd ki.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Karcagon nyitotta meg az országban,a hatodik irodáját, amely többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokkal segíti a Karcag környéki gazdálkodókat, vállalkozókat külső szakmai szervezetek közreműködésével.

Győrffy Balázs - országos elnök - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

- Az információ egyre fontosabb a mai világban, a gazdálkodás egyre dinamikusabban változik, ezért nagyon nagy jelentőssége van annak, hogy milyen gyorsan és milyen pontosan tudunk hozzájutni azokhoz az információkhoz, amik aztán guruló forintokká tudnak válni a napi gazdálkodói gyakorlatban.A kamara falugazdász-hálózata is része a szolgáltató központnak, akik 2014 óta több mint 1000 milliárd forint támogatás lehívásában segítették a gazdálkodókat.

Jakab István- a parlament alelnöke

- Itt tudás van, technika van, technológia van, versenyképesség van, minőség van. Ezeknek kell megfelelni. A tudást, azt minden embernek egyformán kell eljuttatni.Az agrártárca vezetője szerint a magyar mezőgazdaság olyan fejlődő pályára állt, ami az Európai Unió 3 legjobbja közé jutott, 2018-ban az agrártámogatások összege eléri a 109 milliárd forintot.

- dr. Fazekas Sándor - földművelésügyi miniszter

- Az egész Uniós agrártámogatási rendszer, sőt a piaci rendszer, a szaktudás is megnyílik az ide érkezőknek és a kamara különböző szolgáltatásait, térítésmentes szolgáltatásai is igénybe vehetőek.Különösen fontosnak tartom azt, hogy a tanácsadás, szakmai továbbképzés egy új helyszínt kaphat, hiszen erre a változó világban nagyon nagy szükség van.

Egy nemrég készült felmérés szerint a magyar gazdálkodók elégedettek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkájával, 2018-ban további irodák nyílhatnak meg.