SAJTÓKÖZLEMÉNY

2017 | 07 | 26 KARCAG VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

A Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi járásban" c. TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00005 kódszámú projekt alakuló ülését 2017. július 26-án a karcagi Városházán tartották. A projekt működésében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, illetve annak szervezeti egysége, a Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya és Karcag Városi Önkormányzat is kapcsolódik. A cél, a hátrányos helyzetű, munkanélküliek visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra.

A Széchenyi 2020 támogatásával a “Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi Járásban” TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00005 kódszámú pályázat 2017. 01. 01. és 2019. 12. 31. között, 500.000.000 Ft-os, 100 %-os támogatásból. A projekt közvetlen átfogó célja a járási foglalkoztatási együttműködés - paktum - képzési és foglalkoztatási programjainak támogatása, továbbá a foglalkoztatás helyi szintű akciótervek megvalósításával való bővítése a járás teljes területén. A tevékenységek koordinálására kialakításra került egy Paktumiroda.

A Foglalkoztatási Fórum alakuló ülésen megjelenteket Dobos László, Karcag város polgármestere köszöntötte. Mint elhangzott, a projekt célcsoportjai többek között az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti fiatalok, az 50 év felettiek, a gyedről, gyesről visszatérők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, a roma nemzetiséghez tartozó személyek.

Az alakuló ülésen a projekt alapozó dokumentumai, mint Szervezeti és Működési Szabályzat, Megvalósíthatósági Tanulmány felülvizsgálata, Helyi Foglalkoztatási Paktum Stratégia és Helyi Foglalkoztatási Paktum Akcióterv került elfogadásra a Paktumszervezeti tagok által. Ezt követően a Paktumszervezeti tagok és a projekthez csatlakozó helyi és megyei civil szervezetek, intézmények, cégek vezetői ünnepélyesen aláírták a foglalkoztatási paktum együttműködési megállapodást.

Az aláírást követően megtartotta alakuló ülését az Irányító Csoport is, ahol a tagok elfogadták az Akciótervet , felülvizsgálták a megvalósíthatósági tanulmányt, a foglalkoztatási stratégiát és a Szervezeti és Működési Szabályzatot is aktualizálták.