Ne csak a Mikulást vegyük észre!

A Karcagi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya \"Ne csak a Mikulást vegyük észre!\" akció keretében ellenőrzést tartott december 5-én a református templom előtt.Teleki Zoltán rendőrkapitánytól megtudtuk, az akció célja a gépjárművezetők figyelmének a felhívása a passzív biztonsági eszközök alkalmazására, a megváltozott időjárási és útviszonyok kapcsán a megfelelő vezetői magatartás betartására.

A szabályosan közlekedő járművezetők részére csoki Mikulást, a szabálytalan vezetőknek most nem bírságot, hanem virgácsot adtak. Ezzel párhuzamosan, a Madarasi úton közlekedőket állították meg hétfőn és kedden a Látni és látszódni kampány keretében.

A rendőrök ellenőrizték a megállított járműveket, a vezetők figyelmét felhívták arra, hogy a a megváltozott út és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek, a nyári gumit cseréljék le télire, illetve autószerelő bevonásával ellenőrizték az autókban a fagyálló és ablakmosó szintjét, a világító berendezéseket, azaz mindazt, ami a jól láthatósághoz elengedhetetlen