TAGADJA, HOGY MEGFOJTOTTA AZ APJÁT

Egy karcagi férfi többször is bántalmazta édesapját, majd egy nézeteltérésük odáig fajult, hogy dulakodás közben megfojtotta az apját. Az ügyben most újabb tárgyalást tartottak. A férfi továbbra is tagadja tettét.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. február 17-én emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 34 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki a vád szerint rendszeresen – egy esetben közvetlen életveszélyes sorozatbordatörést, egy esetben ujjcsonttörést okozva – bántalmazta, és végül 2021. szeptember 3-án este 20:00 óra körüli időben karcagi otthonában dulakodás közben megfojtotta az édesapját.Az újabb kitűzött újabb tárgyaláson a férfi továbbra is tagadta a gyilkosságot. A vádlott időrendben érkezett vallomásait a bíró
ismertette.

Dr. Hajdú Anna bíró

- Igaz, hogy sokat vitáztam édesapámmal, de nem én vagyok az elkövető. Reggel a hajnali órában találtam meg édesapámat a hálószobában, az ágyon hanyatt fekve. Nem reagált semmire. A mobiltelefonon felhívtam a 112-es segélyhívót és orvosi segítséget kértem. A diszpécser arra utasított, hogy vegyem le édesapámat az ágyról, és kemény talajra fektessem, és kezdjem meg az újraélesztést. Az újraélesztést addig csináltam, amíg a mentősök ki nem érkeztek, a mentősök is eközben találtak rám. A telefon mindvégig kihangosítva volt. Az ügyészség álláspontja szerint dulakodás közben megragadtam édesapám nyakát, és addig szorítottam, amíg nem mozdult. Nem ragadtam meg édesapám
nyakát, bárki bemehetett, amikor eljöttem otthonról. Hogyha édesapám nyakát én ragadtam volna meg, akkor ott lett volna az én DNS-em, erről igazságügyi DNS-szakértői vélemény is készült.

Az ügy október 3-án újabb tárgyalással folytatódik majd, ahol az igazságügyi pszichiátriai szakértőket is bekapcsolják majd távmeghallgatáson keresztül.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.