BALTÁVAL TÁMADT

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfival szemben,

aki haragosa barátját akarta megölni, de helyette egy ott lévő másik férfire támadt.

A férfi egy személyes konfliktus miatt 2024. február 25-én gépkocsival megjelent egy ismerősével a haragosa barátjának tiszaföldvári házánál, ahol két ott tartózkodó férfivel is agresszív vitába kezdett. A későbbi sértettet le is köpte.
Az indulatos vitatkozás hangjára felébredt a vádlott haragosának barátja is, és az erkélyéről lekiabálva a betolakodó férfit és társátelküldte az ingatlanáról.

A férfi először a gépjárművel elindult a helyszínről, azonban pár méter múlva kiszállt és magához vett egy 30 cm nyélhosszúságú baltát. A vádlott kezében a baltával a nyitott kapun belépett és az udvaron álló sértett felé támadt, aki pár lépést hátrált. Ekkor a vádlott őt az egyik kezével megfogta, és a baltával magasról, nagy lendülettel a feje felé ütött.

A megtámadott férfi az ütés elől el tudott fordulni, így a balta a vállát vágta meg. Ezután a ház felé menekült, ahova a vádlott – ismételten ütésre emelt baltával – követte. A menekülő férfi felkapott egy ott lévő lapátot, és a további támadások ellen azzal védekezett. A jelenlévő másik férfi is próbálta a támadót megállítani, mire a támadó végül feldühödve távozott.

A vádlott a cselekményt követően többször is felhívta telefonon a haragosa barátját, és indulatosan több alkalommal ismételgette, hogy a sértett ütőerét akarta elvágni, őt akarta megölni, miközben helyébe a haragosa barátját képzelte.

A vádlott cselekménye akár halálos sérülés okozására is alkalmas volt.

A súlyosabb eredmény bekövetkezését a megtámadott férfi védekező magatartása akadályozta meg.

A főügyészség a vádiratában a férfivel szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni. A férfi letartóztatásban várja a döntést.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.