KIGYULLADT EGY HÁZ KŐTELKEN

Kigyulladt egy ház Kőtelken. Az ott élők nehéz helyzetbe kerültek. Minden segítségnek, támogatásnak, felajánlásnak nagyon örülnének.

Hatalmas lángokkal égett ez a kőteleki ház. Az anyagi kár is jelentős. A tűzeset részleteiről Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője adott tájékoztatást riporterünknek.

Németh Ádám Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivő:

- Kigyulladt egy 75 négyzetméter alapterületű lakóház, valamint a hozzáépített melléképület Kőtelken, az Aradi úton. Az esethez a szolnoki hivatásos, valamint a kőteleki önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az ingatlant, majd három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Munkájuk során két gázpalack is felrobbant. Az épületben összesen három ember élt, ők nem maradhattak otthon, rokonok szállásolták el őket.

Ez az utcában élő nő is látta a hatalmas tüzet.

Papp Józsefné

-Valami furcsa zajt hallottam és utána kinéztem az ablakon. Akkor láttam, hogy itt a szomszédban ég a ház hátulján a tűz. Kijöttem az utcára, de akkor már egyre magasabbra értek a lángok.

A házban a tulajdonos és gyermeke is bent volt, amikor az kigyulladt. A kisfiú vette észre a tüzet, így szerencsére időben ki tudtak menekülni onnan.

Kovács Erika
- Olyan volt, mint egy tűzijáték, minden durrogott. Mikor a kisfiam észrevette azt mondta „Anya, gyere, szaladj, mert ég a ház”. Akkor már a tető is lángokban állt, úgyhogy egy óra alatt, elégett mindenünk.

A hölgy azóta is a történtek hatása alatt van. Hozzátette, hogy ezt feldolgozni nem lehet. Nem tudja hogyan tovább.

Kovács Erika
- A hivataltól a tűzoltóság épületében kaptunk elszállásolást éjszakára. Később talán kapunk egy lakást, ahova el tudunk majd menni. Ami itt menthető, azt mentjük, és utána nem tudom, mi lesz a házzal.

A házban élőknek tehát ideiglenesen segítséget nyújtott az önkormányzat, de mivel szinte mindenük odaveszett a tűzben, szívesen fogadnak bármilyen anyagi segítséget, támogatást, felajánlást ebben az embert próbáló nehéz helyzetben.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.