A FIATALOK VISZIK TOVÁBB AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST

A karcagi delegáció franciaországi látogatásán többször is elhangzott, hogy a húsz éve fennálló testvérvárosi kapcsolat középpontjába a fiatalokat kell állítani.

Tíz, többségében középiskolás karcagi fiatal is tagja volt a Longueauba hivatalos karcagi delegációnak. A francia település lengyel, bolgár és német testvérvárosának fiataljaival közös kulturális programokon vettek részt.

KUN GERGŐ ÁDÁM:

Délelőtt egy ilyen fűpályán játszottunk kinn, vettünk részt, nagyon jól érezte magát az egész csapat és most pedig az olimpiával kapcsolatos rajtokat készítünk.

Az év egyik legnagyobb eseménye- Franciaországban pedig mindenképpen a legfontosabb- a párizsi olimpia. A francia főváros harmadszor házigazdája a nyári olimpiai játékoknak, legutóbb éppen száz évvel ezelőtt volt rendező. Így nem csoda, hogy az ifjúsági programok központi témája is az olimpia.

KUN LÁSZLÓ ÁKOS:

A tegnapi napon volt alkalmunk arra, hogy megtekintsük az olimpiai lángot itt Amiens- ben és ez szerintem sokakat inspirált arra, hogy itt a mai napon a művészeti programokon hasonló dolgokat örökítsenek meg.

Amiens annak a régiónak a központi nagyvárosa, amelyhez Longueau is tartozik. A százharmincezres város is az egyik állomása volt az olimpiai lángnak, így az ifjúsági fesztivál résztvevői előtt is elfutott a láng- staféta.

MOLNÁR ÉDUA:

Megnéztük az amiens- i Notre Dame- ot, ami gyönyörű szép, amit egyébként nem tudnak róla sokan, hogy nagyobb, mint a párizsi Notre Dame.
Valamint várost is néztünk.

Az újabb szerződéssel megerősített Longueau- Karcag testvérvárosi szerződés a remények szerint még tovább szélesíti a két település kulturális-, sport-, oktatási és ifjúsági programjait. Hogy ezek mennyire lesznek hasznosak és hatékonyak, az már a karcagi fiatalokon is múlik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.