INDÍTVÁNYOZTÁK LETARTÓZTATÁSUK MEGHOSSZABBÍTÁSÁT

A Jászberényi Járási Ügyészség bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta 6 jászsági személy letartóztatásának meghosszabbítását.

Jászberényi Járási Ügyészség bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta 6 személy letartóztatásának 2024. augusztus 17. napjáig történő meghosszabbítását.
Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsítottak egymással együttműködve, alá fölérendeltségi viszonyban állva, rögzült szerepek szerint végezték az új pszichoaktív anyag, az N-ethil Norpentedron értékesítését, területi felosztás szerint, oly módon, hogy az a hatóság elől rejtve maradjon. Az ügyben szereplő 19 gyanúsított 2020. év augusztusa óta folytatta tevékenységét, melynek során heti rendszerességgel szereztek be új pszichoaktív anyagot, melyet a gyanúsítottak egyrésze tovább értékesített a viszonteladóik részére. A bűnszervezet értékesítési tevékenységét főként Jászapáti, Jászladány és Heves településekre terjesztette ki.
A 19 gyanúsított mindegyike jelenleg kényszerintézkedés hatálya alatt áll tekintettel arra, korábban a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatásukat vagy bűnügyi felügyeletüket rendelte el.

A járási ügyészség azért indítványozta a bűnszervezet tagjaival szemben a kényszerintézkedés tartamának meghosszabbítását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel továbbra is fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye, valamintmegalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, más személyeket jogellenesen
befolyásolnának, egymással összebeszélnének, és az is, hogy folytatnák az új pszichoaktív anyaggal való kereskedést. A kényszerintézkedések meghosszabbításáról a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája fog döntést hozni.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.