HALÁLOS GÁZOLÁS KISÚJSZÁLLÁSNÁL

Sötétedés után sötét ruhában gyalogolt a 4-es számú főútvonalon egy idős nő Kisújszállás külterületén. Egy arra közlekedő kamionos nem vette észre a gyalogost, elgázolta a nőt.

A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A baleset részleteiről a vármegyei rendőrségi sajtóosztálya tájékoztatott. Egy vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény közlekedett a 4-es főúton, Kisújszállás külterületén, Kenderes irányából Karcag felé, sötétedés után, mikor elütött az úton egy ott sötét ruházatban közlekedő gyalogost.

A baleset következtében a gyalogos nő a helyszínen életét vesztette.

A baleset helyszínén a sofőr arcának mutatását nem vállalva, sokkos állapotban nyilatkozott televíziónknak.

A rendőrség a baleset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosoknak az úttesten vagy az úttest szélén közlekedéskor lakott területen kívül mindig bal oldalon, a járműforgalommal szemben kell haladnia. Ez azért nagyon fontos, hogy így az autó mozgásából láthatjuk, észrevett-e minket a sofőr, ha pedig nem húzódik az úttest belső része, a felezővonal felé, hogy kikerüljön minket, még van lehetőségünk arrébb lépni.
Arra is felhívja a figyelmet a rendőrség, hogy nagyon fontos szabály, hogy éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül az úttesten, útpadkán, leállósávon tartózkodó gyalogosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie, ellenkező esetben a járművezető számára szinte láthatatlanok maradnak, ami rendkívül balesetveszélyes.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek