Hárman törtek rá éjjel a jászkiséri férfire

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta az ügyészség egy felnőtt és két fiatalkorú jászkiséri lakos letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a jászkiséri 16 éves női elkövető az elmúlt hónapokban megismerkedett egy szintén helyi lakos férfival, akinek a Jászkiséren lévő házában lakott rendszertelenül.

2024. január 23-án, éjjel a fiatal lány az ingatlant elhagyta és találkozott korábbi barátjával, a 40 éves férfi gyanúsítottal, valamint egy helyi, 15 éves fiatal férfivel, akikkel együtt elhatározták, elmennek a lány által aznap éjjel elhagyott lakóházhoz, hogy onnan lopjanak. A 15 éves fiú magával vitt egy baltát is a helyszínre, ha esetleg ellenállásba ütköznének.

Ugyanezen az éjszakán, éjjel 3 óra körül mindhárman bementek az ingatlan udvarára, majd a lány bekéredzkedett a házba, ahová az ott lakó férfi be is engedte. Ekkor azonban a felnőtt és a fiatal férfi is megjelent az ajtónál, a fiatalabb férfi a kezében baltát tartva, pénzt követelt az ott lakó férfitől. Ekkor a tulajdonos védekezésképpen magához vett egy botot, és kimenekült az udvarra, majd az utcára.

A felnőtt és a fiatal férfi utána mentek, őt az utcán megütötték, fejbe rúgták, miközben tőle továbbra is pénzt követeltek.

Mindeközben a fiatal lány elkövető társuk a lakásból ellopta a sértettnek egy dobozban tárolt, mintegy 20.000 forint készpénzét, továbbá egy fémdoboznyi fémpénzt és két mobiltelefont, valamint karórákat, és a melléképületből rezet.

A bántalmazott férfi a koponyáján, térdén, könyökén, és mellkasán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban fennállt a reális lehetősége súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

A bíróság elrendelte a többszörösen büntetett felnőtt férfi, és a két fiatal letartóztatását is. A fiatalkorúak letartóztatását javítóintézetben hajtják végre. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindhárom elkövető vonatkozásában megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, továbbá a bizonyítás megnehezítésének a veszélyét. A felnőtt elkövető esetében a bűnismétlés veszélye is fokozottan fennáll.

A bíróság végzése ellen egy gyanúsított, valamint a védőik is fellebbezést jelentettek be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az ügyben az udvaron eldobott dobozról, amiben a kirabolt férfi a készpénzét tartotta.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek