Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Cibakházán

Egy gázkonvektor hibás működése okozta a bajt. Emellett kisebb súlyú tűzesetekkel és műszaki mentésekkel kezdődött az év utolsó hete.

Közúti jelzőtábláknak ütközött egy fagyasztott árut szállító kisteherautó tegnap reggel a 31-es számú főúton, Jászberénynél. A helyszínt a város hivatásos tűzoltói biztosították a rendőrség kiérkezéséig.

Berendezési tárgyak gyulladtak ki egy huszonöt négyzetméter alapterületű műhelyben tegnap kora este az egyeki Kurucz utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakó áramtalanította az ingatlant. A tiszafüredi hivatásos, valamint az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, illetve az épületből egy gázpalackot és egy motorkerékpárt, valamint tíz liter benzint vittek ki.

Beton villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi tegnap kora este Jászapátiban, a Kossuth Lajos úton. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak az esethez, akik áramtalanították az autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap kora este Cibakházán, egy Botond utcai családi házban. Az épületben egy gázkonvektor üzemelt, amelyet a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók lekapcsoltak. A később helyszínre érkező kunszentmártoni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítását követően műszerükkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, majd átszellőztették az ingatlant. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert a lakók a fűtést más módon meg tudták oldani.

A kémény körül gyulladt ki egy építmény falazata tegnap éjszaka a jászberényi Neszűr dűlőben. A település hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be, a lángok az elektromos bekötést is károsították. A házban öt ember lakik, őket rokonok fogadták be.

Az éjszaka érkezett viharos erősségű szél miatt négy bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. Szajol és Tiszaörs külterületén, illetve Tószegen fák dőltek meg veszélyesen, míg Mezőtúron egy lakóház lemezborítású tetőszerkezetét bontotta meg a szél. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal szüntették meg a veszélyes állapotot.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.