Szeretetcsomagok

Szeretetcsomag adományokat hozott Karcagra Hubai Imre,

a megyei közgyűlés elnöke. Az adományt Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese vette át.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szeretetdoboz akciójában vesz részt begyűjtő pontként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat is. Mint Hubai Imre elmondta, Szolnokon, a megyeházán mintegy 140 dobozt tudtak már átvenni, de még várják a felajánlásokat. Önkormányzatok, civil szervezetek, pártok is adományoznak a családoknak. Az adománydoboz tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket tartalmaz, ami a családok mindennapjait megkönnyíti, de az alapanyagokból nagyon finom ételek kerülhetnek a karácsonyi asztalokra ezeknél a megajándékozott családoknál is.

December 4-ig várják az adományokat, hogy minden csomag eljusson még karácsony előtt az érintettekhez. Országhatáron belül és kívül élő szegény és rászoruló családok kapják ezeket az adományokat, melyeket a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei és koordinátorai visznek el a megyében és a megyehatáron túl, valamint Kárpátalján nehéz sorban élő gyermekekhez, családokhoz.

Hubai Imrétől azt is megtudtuk, hogy már a fiatalok is segítenek. Egy 12 éves gyermek, akik korábban édesanyjával a jótékony sütemény vásárra sütött süteményt, s hogy ez most elmaradt, a zsebpénzéből két csomagot állított össze, de vannak olyan ikerlányok is, akik családjuk minden tagja nevében készítettek egy-egy szeretetcsomagot, s többen a jobbadni.hu oldalon keresztül pénzadománnyal is segítik a jótékony akciót.

- Karcagon a rászoruló családok már beadták hozzánk kérelmeiket - mondta Koncz Tibor. A mostani szeretetdoboz gyűjtés klasszikus adventi gyűjtés, a várakozás és a vágyakozás előzte meg. Nagyon örülök, hogy ebben mi is részt vehetünk - fogalmazott az egyházi vezető, aki elmondta, máshonnan is kapnak adományokat, s mindenhol ugyanazt tapasztalják, hogy az emberek abból amilyük van, abból szívesen adnak. Kapnak vállalkozásoktól, magánemberektől, intézményektől is felajánlást, de a megyei önkormányzat most a legnagyobb támogatójuk.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.