Városnap volt Karcagon

Városnap és Családi nap volt Karcagon

A Déryné Kulturális Központ és a Karcag Városi Önkormányzat szervezésében Városnap és Családi nap volt a templomkertben.A szombati napon a színpadon színes programok várták az érdeklődőket. A részletekről Kunné Nánási Mónikát, a Déryné Kulturális Központ megbízott intézményvezetőjét kérdeztük.

,,Délután a templomkertben Karcagi-Nagy Zoltán és Andy Helló, Helló, gyerekek! című koncertjét hallgathatták meg a gyermekek, valamint az Almaszósz zenekar szórakoztatta az idelátogatókat.

,,Kézműves tevékenységekkel kedveskedtünk a gyerekeknek, javában zajlanak a kézműves tevékenységek, helytörténeti kis vetélkedőbe kapcsolódhatnak be, arcfestés ugrálóvár várja a kicsiket. A templomkertben vehetik át a vendégeink, akik regisztráltak hagyományos ételünket, ami most a mai napon a tarhonyás hús. A városközpontban, a Kálvin úti színpadon pedig színpadra lép a Stone, illetve őket követi a Punnany Massif

- A gyerekek mellett sok nagymama, szülő együtt énekelte a fellépő művésszekkel az énekeket, kicsit nosztalgiáztak a gyerekkorukat visszaidéző dalokkal.

,,Igyekeztünk olyan fellépőket hívni a gyerekekhez, akik olyan dalokkal szórakoztatják a mai kicsiket, amely slágerként szólalt meg annak idején még a nagyszülők, dédnagyszülők vagy akár a szülők idejében. Főleg Halász Judit slágereit, dalait hallhatták a gyerekek, amelyet természetesen ismernek a szülők, nagyszülők is,,

,, A Kálvin utcán végig kirakodó vásár mellett vannak büfékocsik akik kiszolgálják az idelátogató vendégeinket -. tudtuk meg Kunné Nánási Mónikától, aki arról is szólt, hogy ilyen nagymértékű programot már nem terveznek erre az évre, de készülnek még szabadtéri programokkal,,

Mint Gánóczy Ferenc, a Bengecseg Alapítvány képviselője elmondta, a templomkertben különböző népi játékokkal - pl. kunkötés, ördöglakat készítés - , egy berendezett piaci fotósarokkal, régi eszközökkel várták a gyerekeket és egy városismereti totóval is, ahol a legjobb megfejtők egy-egy ferdinándot kaphattak.

A Táncoló Tulipán Kunhímző Szakkör tagjai bemutatót tartottak Nagypálné-Pádár Ágnes vezetésével. Szeretnék, ha a fiatalok is kedvet kapnának a kunhímzés elsajátításához, amely ma már a viseleti ruhákon túl, a használati eszközökön is egyre népszerűbb, divatba jött.

Örsiné Pető Anna, a Kunrózsa Csipkekör vezetője és tagjai is szívesen megmutatták az érdeklődőknek a vert csipke készítés kulisszatitkait. A szakkörvezető szívesen várja az új fiatal és idősebb érdeklődő asszonyokat, gyermekeket is, hogy átadhassák tudásukat és fennmaradjon a karcagi csipkeminta az utókor számára is. Egy gyönyörű vert csipkegallér ma is divat, de újragondolt régi mintákat is meg lehet a szakkörben tanulni..

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek