MEGVÁLASZTOTTÁK A TISZA-TÓ NAGYKÖVETÉT

A Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal az együttműködő partnerek részvételével Tisza-tó 50 címmel – a jubileumi év eseményeit beharangozó – sajtótájékoztatót tartottak Kiskörén.

Az eseményen Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes átvette a Tisza-tó Nagykövete megbízólevelet.

F. Kovács Sándor, a Tisza-tó miniszteri biztosa, országgyűlési képviselő köszöntötte a "csapatot", amelyet azért nevezett így, mert évek óta együtt dolgoznak. Szavai szerint az öt évtized bebizonyította, hogy nem elválaszt a Tisza, hanem összeköt.
– Jó látni, hogy a nehézségek ellenére ez a csapat egyben van – fogalmazott a miniszteri biztos, aki szerint, amikor felmerült annak igény, hogy legyen nagykövete a Tisza-tónak, egymástól függetlenül több helyről is Miklósa Erika neve vetődött fel.

A miniszteri biztos hangsúlyozta: ebben a jubileumi, 50. esztendőben ha először jön ide valaki, számára több száz, vagy ezeréves csodának tűnik a természeti környezet. Pedig fél évszázada csak az élő Tisza volt itt. Azt bizonyítja ez is, hogy ha a természetnek helyet adunk, akkor az egy csodával ajándékoz meg. Aki ide látogat, annak természetközeliség, szépség és nyugalom lesz a része.
F. Kovács Sándor gyermekkori olvasmányát, a Tüskevárt idézte fel, s kifejtette azon véleményét, hogy az a fajta természeti csoda, ami ott leírattatik, a ma Magyarországán ma már csak a Tisza-tónál figyelhető meg.
– Az ötven éves jubileum alkalmat ad arra is, hogy átgondoljuk, mit alkottunk. Mit csináltunk rosszul, s milyen hibákat követtünk el – fogalmazott, majd boldog 50. születésnapot kívánt a Tisza-tó miniszteri biztosa.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14