11 év fegyházbüntetést kapott az autós ámokfutó

A Debreceni Járásbíróságon ítélettel zárult annak a férfinak az ügye, aki ellen Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Az erőszakos többszörös visszaeső vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri rendőri figyelmeztetés ellenére sem állt meg. A menekülés alatt a vádlott gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, aki úgy kerülte el, hogy a vádlott elüsse, hogy elugrott a kocsi elől a négysávos út szalagkorlátja felé.

 

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 7 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság továbbá megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene, elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek