VÁDEMELÉS A KARCAGI SZURKÁLÁSI ÜGYBEN

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 22 éves karcagi férfivel szemben.

A vádlott Karcagon, egy edzőterem előtti utcához kísérte az unokatestvérét, hogy az rendezze a korábbi konfliktusát egy szintén karcagi férfivel, azonban végül ő szúrta hason az unokatestvére haragosát. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A 22 éves férfi 2022. június 9. napján, dél körül Karcagon elkísérte egy edzőteremhez az unokatestvérét, hogy az – előzetes megbeszélés szerint – rendezze egy korábbi nézeteltérését egy, az edzőteremben a barátaival tartózkodó, szintén karcagi férfivel.

A férfiak ekkor mind az edzőterem előtti utcára mentek, ahol a sértett férfi és a vádlott unokatestvére a köztük korábban történt konfliktus miatt vitatkozott, majd egymást kölcsönösen lökdösték, próbálták megütni.
A sértett férfi pár perc után kifulladt, rosszul lett, így a vele lévő barátai is beszálltak a verekedésbe, hogy ő abból szabadulni tudjon.
A levegő után kapkodó, rosszul lévő sértett férfi a verekedőktől így mintegy 10 méterre el tudott távolodni, amikor a történtekbe addig be nem avatkozó 22 éves vádlott odalépett hozzá és őt szó nélkül, egy otthonról magával hozott 11 cm pengehosszúságú konyhakéssel a hasán egy alkalommal, közepes erővel megszúrta.
A szúrás következtében a kés szétesett, majd a földre hullott.

A szúrást követően a verekedés is abbamaradt, a bántalmazott férfi és társasága segítséget kért, míg a vádlott és az unokatestvére a helyszínről eltávozott.
A sértett férfi 8 napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett, azonban a szúráshoz használt késre, a célzott testtájékra és a szúrás erejére figyelemmel az alkalmas volt a ténylegesen keletkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés okozására.

Az ügyészség a korábban már testi épség elleni bűncselekmény miatt büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.
Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a férfi jelenleg korábbi szabadságvesztés büntetését tölti.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek