Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában, rengeteg a sérült

Több mint harminc tűzoltó vonult ki a balesetet szenvedett magyar buszhoz

A szlovák tűzoltók szóvivője szerint több mint harminc tűzoltó vonult ki a közeli Malackából és Pozsonyból a D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbuszhoz. A forgalmat ideiglenesen elterelték, jelenleg az út járhatóvá tételén dolgoznak, a könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről.

A szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje.

A legfrissebb adatok szerint a halálos áldozat mellett 59-en szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket - közölték a tűzoltók (HaZZ) a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint.

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze az autópályán.

Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon, összesen 59-en.

Közölte azt is, a jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg. A szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket.

Menczer Tamás jelezte, hogy a pozsonyi nagykövetség munkatársai a helyszínen vannak.

A műsorban elhangzott az is, a két sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje.

A Külgazdasági és külügyminisztérium azt kéri, a hozzátartozók a sérültekről a magyar konzuli szolgálat honlapján lévő call center számán érdeklődjenek.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek