Vádemelés szabálytalan előzés miatt

Nem jól mérte fel a távolságot az előzésbe kezdő fiatal sofőr, frontális ütközés lett az eredménye

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 18 éves egyeki férfivel szemben, aki előzés közben ütközött a szembe jövő járművel.

 

A 18 éves férfi 2022. november 2-án, a délutáni órákban, Abádszalók lakott területén kívül közlekedett a 3217-es számú úton az általa vezetett személygépkocsival. A férfi az előtte haladó jármű előzésébe kezdett, azonban helytelenül mérte fel a szemben közlekedő személygépkocsi távolságát.

Az előzés során áttért a bal oldali forgalmi sávba, azonban az előtte haladó jármű elé már nem volt ideje visszasorolni, és gépjárművének bal első részével nekiütközött a szemből érkező jármű bal első részének.

A vétlen sofőr észlelte a saját forgalmi sávjában, vele szemben, féktávolságon belül közlekedő autót, ezért fékezett, jobbra kormányozott, azonban az ütközést elkerülni már nem tudta, gépjárműve 180 fokot fordulva, az ellenkező sáv melletti útpadkán került nyugalmi helyzetbe.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő sofőr a bal láb lábközépcsont 8 napon túl gyógyuló törését, a bal kulcscsonttájék rándulását, és a hasfal zúzódását szenvedte el, míg a vétkes fiatal zúzódásos, és horzsolásos sebeket szerzett.

Az ügyészség a férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

 

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi linken megtekinthető tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/hirek-jasz-nagykun-szolnok-megyebol-3237

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek