MIÉRT DŐLÜNK BE?

Előadássorozat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az online csalások megelőzése érdekében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya előadássorozattal kívánja felhívni a figyelmet az online térben elkövetett csalásokra. Az irányított beszélgetésre első alkalommal 2023. március 30-án Mezőtúron, a Művelődési Ház Jurta termében került sor, amelyen közel 100 - jellemzően szépkorú - érdeklődő hallhatott az elkövetők módszereiről. A szervezésben a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. volt a kezdeményezők segítségére.

A Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita r. alezredes által vezetett beszélgetésen, Baranyiné Fodor Zsuzsa r. őrnagy és Koncz Ilona klinikai és pedagógiai szakpszichológus tolmácsolásában hallhattak a résztvevők az online vásárlások veszélyeiről, a bankok nevében telefonáló és a romantikus csalók módszereiről. Az előadók a közönség bevonásával igyekeztek választ találni arra, hogy „Miért dőlünk be?” csalóknak és hogyan tudjuk elkerülni azt, hogy áldozattá váljunk.

A hasonló bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban ide kattintva, valamint itt, és itt, illetve a www.kiberpajzs.hu oldalon találnak több információt.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek