BIZOTTSÁGI ÜLÉS ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ SZOLNOKON

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a 2022. évi közlekedésbiztonsági helyzetet értékelte, majd az ülést követően a sajtó képviselői kaptak tájékoztatást a CSAT(T)LAKOZZ! kampányról.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2023. március 30-án tartotta soron következő ülését és értékelte az elmúlt év közlekedésbiztonsági helyzetét. A rendezvényt Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság elnöke nyitotta meg. Az ezredes kiemelte munkatársai kiváló szakmai tevékenységét, elhivatottságát, megköszönte munkájukat, valamint elismeréseket adott át kollégáinak és a közlekedésbiztonságra nevelésben példaértékű munkát végző pedagógusoknak.

A bizottsági ülésen Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője, egyben a bizottság ügyvezető elnöke tájékoztatást adott a 2022. évi baleseti helyzet alakulásáról. Pozitívumként értékelte, hogy a személyi sérüléses balesetek száma 2022-ben tovább csökkent. A személyi sérülések kapcsán beszélt a biztonsági övek használatának fontosságáról, azok életmentő szerepéről. A kerékpárosok és a gyermekek közlekedésben való érintettségéről is számot adott és hangsúlyozta, hogy rájuk folyamatosan kiemelt figyelmet kell fordítaniuk.

Dávid Mónika rendőr őrnagy, a bizottság titkára a tavalyi évben végzett baleset-megelőzési tevékenységről fényképekkel és videóval színesített előadásában számolt be. Kiemelte, hogy rendezvényeiket, programjaikat próbálják úgy összeállítani, hogy minden korosztályhoz eljussanak. Céljuk, hogy már kisgyermekkorban megkezdődjön a helyes közlekedésre nevelés. Kiemelte és ismertette a Magyar Rendőrség 2023. évre meghirdetett CSAT(T)LAKOZZ! elnevezésű országos kampányát.

A bizottság ülését követően a sajtó képviselői kaptak tájékoztatást a kampány részleteiről, valamint az érdeklődők kipróbálhattak egy biztonsági öv szimulátort, így saját bőrükön tapasztalhatták meg az öv „életmentő” szerepét.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14