Print this page

LOPÁSOKRA RENDEZKEDETT BE

A jászsági rendőrök elfogták a kizárólag lopásokra berendezkedett életet élő jászladányi férfit, akit gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vettek.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/utcan-kinalta-a-lopott-alkoholt

Egy 27 éves jászladányi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az egyik helyi élelmiszerüzletből különböző árucikkeket tulajdonított el 35 ezer forint értékben, azonban a betöréssel mintegy 250 ezer forintos rongálási kárt okozott. A bűncselekményt megelőzően– nyitvatartási időn kívül – egy töltőállomásra ment be, ahonnan chipset és 20 üveg fél deciliteres alkoholt tulajdonított el.

A járőröző egyenruhások épp a bűncselekmény helyszínének közelében ellenőriztek egy helyi lakost, akinél chips és 9 üveg mini szeszes ital volt. Kérdésre, hogy honnan származnak a nála lévő tárgyak, elmondta, hogy egy férfivel találkozott az imént, aki megszólította és adott neki az italokból és a chipsből. A rendőrök adatgyűjtés és kamerafelvétel-elemzést követően gyorsan elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit kihallgattak.

A rendőrök nemcsak e két jogsértést rótták a terhére, hiszen a megalapozott gyanú szerint korábban egy berendezett, de nem lakott jászladányi családi házból radiátort, gázkazánt, étkezőasztalt, 8 széket, gáztűzhelyet és konyhabútor-elemeket tulajdonított el.
Majd egy jászladányi sütőipari kft. és egy élelmiszerbolt bánta a jogsértő ténykedését, többezer forintos lopási kárt okozva magatartásával.

A férfi egy női ismerősénél is megjelent, akitől pénzt követelt. Mivel nem kapott, fenyegetőzni kezdett, hogy felgyújtja a házat és szétveri a kint parkoló gépkocsikat. Fenyegetését követően a hűtőből 5 kg sertéshúst tulajdonított el.
A rendőrök az ügyeket egyesítették és azokat egy eljárás keretében vizsgálják. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a letartóztatása indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény és kényszerítés bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Infokarcag