MEGALAKULT A VÁRMEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

Ünnepélyes nyitórendezvény keretében írták alá az együttműködési megállapodást a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Foglalkoztatási Fórum tagjai ma Szolnokon, a Vármegyeháza Dísztermében.

Ahogy azt Hubai Imre, a Vármegyei Foglalkoztatási Fórum Irányító Csoportjának elnöke köszöntőjében elmondta, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium „Jász-Nagykun-Szolnok megyei foglalkoztatási paktum” projektje fontos állomásához érkezett. A Vármegyei Foglalkoztatási Fórum 29 tagja aláírásával erősítette meg együttműködési szándékát a vármegye foglalkoztatási- és gazdasági fejlesztéseinek összehangolása érdekében. A foglalkoztatási - gazdaságfejlesztési stratégia elfogadásával lezárult az előkészítő szakasz és kezdetét veheti a projekt megvalósítása.


Az ülésen a stratégiát bemutató előadásban elhangzott, a Vármegyei Foglalkoztatási Paktum 2026-ig tartó munkáját megalapozó fejlesztési dokumentum célja, hogy iránymutatást adjon a munkaerő-piaci szereplők számára a vármegye foglalkoztatási színvonalának növeléséhez, a munkanélküliség mérsékléséhez, és a munkavállalási aktivitás fokozásához. A stratégia összefoglalja a vármegyei foglalkoztatási partnerség fejlesztési elképzeléseit és bemutatja az azok megvalósítására tervezett beavatkozásokat.


A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Foglalkoztatási Paktum a célcsoportnak és a munkáltatóknak nyújtott támogatásokkal, a helyi termékek készítésének és fogyasztásának ösztönzésével, a vármegye befektetésösztönzési tevékenységének fejlesztésével hozzájárul a gazdaság valós igényeinek megfelelő munkaerő biztosításához, a munkaerőhiány csökkentéséhez, illetve foglalkoztatási partnerség fejlesztéséhez.


A foglalkoztatási paktummal kapcsolatban további információkért
Kerekes Éva partnerségi koordinátor kolléganőnket kereshetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.