A hétvégén is életet mentett a szén-monoxid érzékelő

Három ember volt a szolnoki lakásban az eset idején.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő szombat délután Szolnokon, egy Puskás Tivadar körúti társasházi lakásban. A készülék a fürdőszobában volt elhelyezve, ahol egy gázüzemű vízmelegítő üzemelt. A jelzésnek köszönhetően a lakásban tartózkodó három ember sérülés nélkül el tudta hagyni az ingatlant.

A szolnoki hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok rekonstruálását követően műszeres méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit.

A szén-monoxid érzékelő jelzésének köszönhetően ebben az esetben sem történt tragédia. Fontos, hogy legyen ilyen készülék azokban az ingatlanokban, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel, amely a helyiség levegőjét használja fel működése során, és ha az oxigén egy bizonyos szint alá csökken, az így létrejövő tökéletlen égés következtében termelődik a mérgező gáz.

A szén-monoxid érzékelők pozitív és negatív listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, így mindenki biztonságosan használható, jó minőségű készüléket tud vásárolni. Az érzékelők mellett fontos a fűtőberendezések megfelelő levegő-utánpótlásának biztosítása, amely a jól szigetelő, modern nyílászárók esetében a keretbe építhető légbevezetők segítségével megoldható.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14