Letartóztatásban a két jászapáti sorozattolvaj

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás bűntette és lopás vétsége miatt indítványozta egy 24 és egy 21 éves jászapáti férfi letartóztatását.

A sorozattolvajok az elmúlt öt hónapban – részben közösen – összesen 11 alkalommal loptak Jászapátin.

A rendelkezésre álló adatok szerint Jászapátin, 2022 novembere és 2023 márciusa között a 24 éves férfi 7 alkalommal egyedül, míg két alkalommal a 21 éves társával ment be lakóházak udvarára, lakóházakba, illetve raktárhelyiségbe és onnan különböző használati tárgyakat lopott el, illetve loptak el közösen.

 

A 24 éves gyanúsított egy jászapáti lakóház udvarának melléképületébe 2023 januárja és márciusa között háromszor is visszatért, és onnan szeszes italt, valamint különböző használati tárgyakat lopott el 388 ezer forint értékben.

 

A két férfi 2023. március 16-án, Jászapátin a buszpályaudvarról lopott el egy lakattal lezárt, 110 ezer forint értékű elektromos rollert úgy, hogy arról a lakatot lefeszítették.

 

2022 decemberében a 21 éves férfi egyedül ment be egy jászapáti lakóház udvarára és az ott lévő melléképületből baltát és láncfűrészt lopott el.

 

A 24 éves gyanúsított több alkalommal volt büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg is két másik büntetőeljárás folyik vele szemben. A 21 éves gyanúsított szintén büntetett, vagyon elleni bűncselekmény miatt.

 

Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy a két férfi a lopások egy részét azután követte el, miután őket a korábban felderített lopások miatt gyanúsítottként kihallgatták, valamint arra is, hogy az ellopott tárgyak esetében fennáll a veszélye, hogy

azokat – mint a bizonyítás eszközeit – megsemmisítik, elrejtik.

Az ügyészég indítványa szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsítottak esetében – akik vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartják fenn magukat – a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és 2023. március 22-én elrendelte mindkét férfi letartóztatását.

A gyanúsítottak fellebbeztek a döntés ellen, védőik nem voltak jelen az ülésen, így a letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi linken megtekinthető tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-86

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14