FARSANG A TALENTUM ÓVODÁBAN

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodában beszélgettünk Földváriné Simon Ilona Anna igazgató asszonnyal a gyönyörű farsangi díszletek előtt.

- Farsang farka van, húshagyó kedd, ezzel a farsangi időszak végére is értünk 2023-ban. A mai napon a Napsugár kiscsoport fogja jelképesen elűzni a telet. Készülnek egy nagy bulival, garantált a jókedv, a hangulat, a tombola, a tánc, ami egy kiscsoportos gyermek életkori sajátosságába belefér.

- Gyönyörű jelmezeket állítottak ki az aulában az óvónők, de a kiscsoportban is mindenki beöltözött, a szülők sokat dolgoztak a jelmezeken az elmúlt napokban.
- Az óvónők elkészítették a dekorációt az aulában, illetve a csoportszobákban, ők maguk is beöltöztek, tehát megadják a módját a farsangnak. A szülők is, ahogy szokták mondani, odateszik magukat. Azt tudni kell, hogy kiscsoportban nem kötelező felöltözni. Nem minden gyerek szeret beöltözni, nem is igazán értik még a farsangnak a lényegét, de úgy látom, mindenki beöltözött és kíváncsian várják a megnyitót és a napnak további forgatagát, eseményeit.

- A mai az utolsó farsang, az intézményvezető szerint sikeres volt a farsangi időszak a Refiben.
- Mindenféleképpen jelesre kell, hogy értékeljem, szuper jelmezek és szuper produkciók születtek. Osztályok tartották meg külön-külön a farsangot az iskolában és az óvodában. Együtt a felső tagozat a diákönkormányzat szervezésében, ezt a műsort a Refi TV szakkör csapata fel is vette. Mindenhol nagyon jó volt a hangulat, az előkészület, úgyhogy azt gondolom nagyon jó kedvvel és hangulattal zárjuk a farsangi időszakot. Megérkezett a jó idő is, nem véletlenül várjuk a tavaszt.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14