VÖRÖSHAGYMA VONALKÓDJÁVAL TRÜKKÖZÖTT

Vöröshagyma vonalkódjával okozott 80 ezres kárt egy szolnoki nő

A nő az egyik helyi hipermarketban a legtöbb esetben a nagyobb értékű zöldségek és gyümölcsök, méz és hús vásárlásakor szinte mindig a vöröshagyma vonalkódját húzta le.

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat azzal a 44 éves szolnoki nővel szemben, aki 2022 novemberében és decemberében egy szolnoki hipermarketben 14 alkalommal is más terméknek a vonalkódját húzta le az önkiszolgáló kasszánál, mint amit ténylegesen vásárolt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 44 éves nő Szolnokon, 2022. november 21 és december 23 között 14 alkalommal is vásárolt egy helyi hipermarketben úgy, hogy a vásárlásai során több, nagyobb értékű élelmiszer vonalkódja helyett is egy-egy olcsóbb élelmiszer vonalkódját húzta le.

Kedvenc helyettesítője a vöröshagyma volt, a legtöbb esetben ugyanis a nagyobb értékű zöldségek és gyümölcsök, méz és hús vásárlásakor szinte mindig a vöröshagyma vonalkódját húzta le.

A nő az áruháznak ezzel összesen 89.632 forint kárt okozott, melyből 8.834 forintot fizetett meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, továbbá kezdeményezte, hogy a bíróság kötelezze őt az általa okozott, eddig meg nem fizetett kár megtérítésére is.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14