Évértékelő értekezletet tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Dr. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes részvételével tartott évértékelő értekezletet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

2019 óta először nyílt lehetőség a megye összes ügyészének részvételével tartott évértékelő értekezlet megrendezésére a vármegyénkben.

A 2023. március 7-én zajlott rendezvényen jelen volt dr. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is, aki elismerő szavakkal köszönte meg dr. Burka Tibor főügyésznek, valamint a vármegye minden vezető és beosztott ügyészének az elmúlt évben végzett kiemelkedő színvonalú munkáját.

Dr. Burka Tibor főügyész hangsúlyozta, hogy a megye apparátusának 2022-ben számos kihívással kellett szembenéznie. A koronavírus okozta járvány és az energiaválság kezelésére bevezetett takarékossági intézkedések miatt, megváltozott munkakörülmények mellett végezték feladataikat. Az ügyészségi dolgozók lelkiismeretes hozzáállásának és a hivatástudattal végzett munkájának köszönhetően sikerült az időszerű és szakszerű munkavégzést biztosítani.

Dr. Biró Viktor büntetőjogi főügyészhelyettes a szakág munkáját értékelve kiemelte az előző évben elért eredményeket, egyben szót ejtett a nyomozás felügyelet területén megnövekedett ügyészi feladatok számadatairól, valamint a 2023. évi célkitűzések között felvázolta az eljárást gyorsító eszközök minél szélesebb körben történő alkalmazásának lehetőségeit.

Téglásné dr. Bori Mária közjogi főügyészhelyettes elmondta, hogy a főügyészség közjogi szakágának ügyészei ügyiratforgalom-növekedés mellett, a szakmai célokat megvalósítva, a büntetőjogi szakággal és a társhatóságokkal hatékonyan együttműködve végezték munkájukat, külön kiemelve, hogy a környezet- és természetvédelem terén jelentősen megemelkedett az ügyészi intézkedések száma.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.