Letartóztatta a bíróság a szolnoki boltokat sorra meglopó fiatalt

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta egy 17 éves kisújszállási fiatalnak a letartóztatását.

Az illető februárban 4 üzletből és egy klubból is lopott Szolnokon, miközben vele szemben már országos személykörözést bocsátottak ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 17 éves fiú 2023 februárjában egymást követően 4 különböző szolnoki szupermarketből is lopott, nagyobb értékű alkoholokat, édességeket, parfümöket, és mosószert is, összesen 271 ezer forint értékben.

Egy alkalommal egy szolnoki klub előteréből lopott el egy 70 ezer forintot érő kerékpárt.

A fiatalt korábban már elítélték vagyon elleni bűncselekmény miatt, valamint jelenleg is folyik vele szemben más büntetőeljárás is.

Az ügyészség indítványa szerint mivel a fiatal jelenleg tanulmányokat nem folytat, munkanélküli, állandó lakóhelyén nem tartózkodik, magát vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fent, és vele szemben már több elfogatóparancsot kellett kibocsátani, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint az is, hogy újabb bűncselekményeket követne el.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és 2023. március 2-án elrendelte a fiatal gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított és a védője a végzést tudomásul vette, a törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, így a döntés nem végleges.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi linken megtekinthető tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/fiatal-kora-ellenere-sok-van-a-rovasan

Dr. Ocsovai Ágnes

főügyészségi ügyész

sajtószóvivő

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.