GYÖRFFY NAPOK MEGNYITÓJA

Sikeresen lezajlott a Györffy Napok idei programsorozata.

A karcagi születésű Györffy István néprajztudós születésének 139. évfordulóján a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói, pedagógusai, a város vezetése, a Györffy István Nagykun Múzeum munkatársai, a Kunszövetség tagjai és a Nagykunsági Népművészeti Egyesület vezetői a Múzeumparkban lévő szobránál emlékeztek meg a jeles tudósról - az idei Györffy Napok programsorozat nyitásaként.

A rendezvény elején Háló-Csenda Anikó, a Györffy István Katolikus Általános Iskola tanára idézte fel Györffy életét, a műsorban közreműködtek az iskola diákjai. Kovács Miklósné igazgató egy-egy Györffy portrét adott át az első osztályosok képviselőinek, hogy azt tegyék ki tantermeikbe, ezáltal is tisztelegve a névadó előtt.

A néprajztudós szobránál az önkormányzat, a kórház, a múzeum, az iskola, az egyesület és a Kunszövetség helyezte el az emlékezés koszorúit.

A program az iskolában folytatódott, ahol az aulában lévő Györffy portrét koszorúzták meg a diákok és az iskolavezetés, majd a Györffy Galéria pályázatának eredményhirdetése volt a könyvtárban. A három témában 107 iskolás és óvodás pályázat érkezett, minden korcsoportban 1-3. helyezést és egy-egy különdíjat ítélt oda a 9 fős zsűri. Az eredményeket Nagy-Szentesi Anikó ismertette. Antalócziné BalogÁgnes tanárnő pedig a kézműves szakkörös diákjai és a technika órán készült munkákból nyílt kiállítást ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14