Print this page

MOSÓGÉPBEN MOSTÁK KI A GÁZOLAJ-LEERESZTŐ CSÖVET

A gyanúsítottak több millió forintos lopási és rongálási kárt okoztak a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mezőgazdasági cégeknek.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/mosogepben-mostak-ki-a-gazolaj-leereszto-csovet

Két tiszabői és egy tiszaroffi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Kunhegyes külterületén lévő termőföldnél a lineár berendezésből 100 liter gázolajat tulajdonítottak el, mellyel 72.100 forint kárt okoztak.

Bejelentést követően a Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói szemlét tartottak, kamerafelvételeket elemeztek és adatokat gyűjtöttek. A rendőrök a feltételezett elkövetők azonosítását követően, előállították a rendőrkapitányságra a húszas éveikben járó férfiakat és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A terheltek már érezhették, hogy közel állnak a lebukáshoz, ugyanis az üzemanyag leszívásához használt műanyagcsövet egyszerűen mosógépbe dobták és kimosták, hogy a nyomokat eltüntessék.
A nyomozó hatóság a büntetőeljárást egy korábban elrendelt nyomozáshoz egyesítette, mivel a terheltek bűnlajstroma igen hosszú. 2022. évben több mezőgazdasági céget károsítottak meg magatartásukkal – több milliós lopási és rongálási kárt okozva –, hiszen öntöző berendezésekről kábeleket, gázolajat, akkumulátort tulajdonítottak el.

A bűncselekmények 28 esztendős tiszabői értelmi szerzője jelenleg őrizetben várja a bíróság döntését letartóztatásáról.
A Karcagi Rendőrkapitányság 7 rendbeli lopás bűntett, 1 rendbeli lopás vétség és 2 rendbeli lopás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást összesen 6 gyanúsítottal szemben.

Infokarcag