Wagner-csoport vezetője egy Bahmuttal szomszédos település elfoglalását jelentette

Az Artemivszktől (Bahmuttól) északnyugatra fekvő Berhivka település orosz elfoglalásáról tett bejelentést Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója pénteken, sajtószolgálatának Telegram-csatornáján.

Prigozsin szerint a Wagner-csoport teljes egészében ellenőrzése alá vonta Berhivkát.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn jelentette be az Artemivszktől északra lévő Paraszkovjivka község "felszabadítását". Korábbi orosz jelentések szerint ezen települések elfoglalása elvágja az Artemivszk városába Csasziv Jar felől vezető utolsó utánpótlási útvonalat.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők vesztesége az elmúlt nap folyamán mintegy hatszáz fő volt, ebből mintegy 240-en a Donyeck környékén folytatott harcokban estek el. A tábornok szerint az orosz fegyveres erők az ukrán haditechnikai eszközök és katonai célpontok közül megsemmisítettek egyebek között három harckocsit, két amerikai gyártmányú M777-es löveget, egy lengyel Krab önjáró löveget, két vezetésipontot és hat hadianyagraktárt.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán hadsereg az egy éve elkezdődött háború folyamán 387 repülőgépet, 210 helikoptert, 3228 drónt, 405 légvédelmi rakétarendszert, 8031 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 1044 sorozatvetőt, 4205 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 8518 speciális katonai járművet veszített. Az adatokat más forrás nem erősítette meg.

Az orosz ellenőrzés alá került területek hatóságai több településről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.