Újabb terjesztőt vettek őrizetbe a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyagnak minősülő szert árusított Jászladányon.

A jászberényi rendőrök tudomására jutott, hogy egy jászladányi férfi feltehetőleg új pszichoaktív anyagnak minősülő szerrel kereskedik, és 1000 forint/pakk áron látja el a helyi fogyasztókat az illegális, és nem utolsó sorban egészségre veszélyes szerrel.

Egy összehangolt akció keretében a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei nyomozók, a Tisza MEKTO bevetési erői, valamint a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. február 23-án kutatást tartottak a 39 éves férfi lakásán, melynek során több mint 150 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot, és ezek mérésére, adagolására alkalmas eszközöket foglaltak le.

A férfit előállították a rendőrségre, ahol a nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és letartóztatására tettek előterjesztést.

A kutatást biztosító rendőrök a munkavégzés során azt tapasztalták, hogy egy személygépkocsi behajt az utcába és megáll a kényszerintézkedést szenvedő háza előtt. Igazoltatni akarták a sofőrt, azonban a járművezető hátramenetbe kapcsolt és nagy sebességgel tolatni kezdett. A manőver nem sikerült és az utca végén a gépjármű az árokba hajtott. Ekkor intézkedés alá vonták a 36 éves sofőrt és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely a kifújást követően pozitív értéket mutatott.

A férfit előállították további mintavételre és járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Infokarcag

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek