Egy tízezres a kasszába, egy a blúz alá

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a 48 éves nővel szemben, aki egy szolnoki bevásárlóközpont gyorsétkezdéjének pénztárosaként több százezer forintot sikkasztott.

A vádirat szerint a 48 éves nő 2021 szeptemberétől dolgozott eladói és pénztárosi munkakörben egy szolnoki bevásárlóközpont gyorsétkezdéjében, mely munkakörénél fogva kezelte a pénztárgépet is.

 

A pénztáros nő 2022 májusában közel három héten keresztül azzal egészítette ki a fizetését, hogy a vásárlóktól átvett, mindösszesen 280.000.- forintot nem helyezte el a kasszában.

 

A bűncselekmény elkövetésére azt a módszert választotta, hogy a vevőktől átvett nagyobb címletű bankjegyeket egy rutinos mozdulattal előbb a bankkártyás fizetésre szolgáló terminál alá helyezte, majd onnan észrevétlenül becsúsztatta a pénztárgép alá. Bizonyos időközönként úgy tett, mintha a pénztárgépet és környezetét tisztogatná egy törlőkendővel, azonban valójában ekkor vette ki a bankjegyet a gép alól a kendőbe csomagolva.

 

A műveletet követően az étterem mosogatójához lépett a törlőkendővel, azért, hogy az üzlet térfigyelő kamerája csak hátulról rögzítse a mozgását, és eközben - a kamerának háttal - felső ruházatát igazgatva elrejtette a bankjegyet.

 

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megfizetésére is.

 

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.