KÁROKAT OKOZOTT A SZÉL

Vármegyénket sem kerülte el a február eleji a viharos erősségű szél, összesen tizenhárom településről érkezett mintegy negyven bejelentés.

A legtöbb hívás Karcagról, Mezőtúrról, Szolnokról, Kisújszállásról, Túrkevéről és Berekfürdőről érkezett, de Jászkiséren, Kenderesen, Kunmadarason, Tiszafüreden, Tiszaigaron, Tiszaörsön és Tiszaszőlősön sem maradtak munka nélkül a tűzoltók.

A legtöbb esetben az egységek kidőlt fákhoz, meglazult tetőcserepekhez és tetőszerkezeti elemekhez vonultak. Mezőtúron a kórház udvarán dőlt ki egy fa, amely megrongálta az intézmény kerítését. A városban egy közlekedési jelzőlámpa tartóoszlopa is megdőlt a szél hatására, illetve a városi rendőrkapitányság tetőszerkezete is kisebb kárt szenvedett.

Kisújszálláson a városi könyvtár tetejére dőlt egy fa, melynek során a héjazat és a csatorna is megsérült. Kenderesen a régi trafóház tetejét bontotta meg a viharos erősségű szél.

Szolnokon, a megyei kórház mosodaépületére dőlt egy nagyméretű platánfa, melyet a helyi tűzoltók magasból mentő segítségével, többórás munkával tudtak csak eltávolítani.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.