ELINDULÁS TÉLIES ÚTVISZONYOK ESETÉN

Mivel ritkán havazik, lassan elszokunk tőle. Arra az esetre, ha mégis beköszönt a havazás, a katasztrófavédelem összegyűjtötte, miket tegyünk ilyenkor a kocsiba, ha útnak kell indulnunk.

https://www.infokarcag.hu/hirek/olvas/telies-utviszonyok-a-katasztrofavedelem-osszegyujtotte-miket-tegyunk-ilyenkor-a-kocsiba-2023-01-20-090242

Indulás előtt gondoljunk arra, hogy baj esetén mire lehet szükségünk?

A téli gumi alapfelszereltség ilyenkor. Fontos a meleg ruha, a réteges öltözék, ha fázol vagy átázott a ruhád.

Legyen az autóban pléd, amivel be tudsz takarózni, ha hosszabb megállásra kényszerítenek az időjárási körülmények, vagy bármi okból fentakadás következik be az úton való haladásban.

Legyen bekészítve meleg ital a termoszban.

Ételt is érdemes a kocsiba bepakolni, több órás várakozás esetén jól jöhet.

A legfontosabb gyógyszereiket is ajánlatos ilyenkor bepakolni. (Ne arra gondolj, hogy csak egy órára ruccantok ki…lehet, hogy fél nap múlva jutsz hozzá az inzulinodhoz.)

Fontos kellék még az elemlámpa, láthatósági mellény, hólapát, hólánc.

Legyen az autóban jégkaparó is.

A mobiltelefon fontos, hogy fel legyen töltve.

És a tank sem árt, ha tele van.

A legfontosabb, hogy a türelmedre és a higgadtságodra is szükség lehet a bajban, hiszen a csúszós úton a tűzoltóknak is több idő kell, hogy a baleset helyszínére érjenek. A műszaki mentés pedig pont addig tart, amíg mindenkit biztonságban tudnak: a sérülteket kimentették, számodra pedig szabaddá teszik az utat a biztonságos továbbhaladáshoz.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.