Print this page

Hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során

Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a 26 éves férfi ellen 2020 októberében lopás vétsége miatt volt folyamatban büntetőeljárás, és indokolttá vált gyanúsítotti kihallgatása. A férfi jászapáti lakcímén három rendőr jelent meg.

A rendőröknek az ajtót nyitó háztulajdonos azt mondta, hogy a vádlott nincs otthon. Az egyik szobában azonban megtalálták a férfi élettársát, aki a vádlottal közös egyéves gyermekével egy szivacson feküdt. A rendőrök észrevették a szivacs alatt rejtőzködő vádlottat, aki - onnan előbújva - hátulról átkarolta a kisgyermeket kezében tartó élettársa nyakát és az ágyra rántotta őket.

Ezután a családtagjait maga előtt tartva azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrökben vagy magában kárt fog tenni. Az egyik rendőr ekkor megragadta és szétfeszítette a karját, így a nőnek a gyermekkel együtt sikerült kiszabadulnia; ők el is hagyták a helyiséget.

A vádlott ekkor egy párna alól előrántott egy konyhakést, a nyelével megütötte az egyik rendőr karját, majd a kést felemelve és a feje mögött tartva öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőröknek végül sikerült megbilincselniük - áll a tájékoztatóban.

A bíróság a férfit hivatalos személy ellen, felfegyverkezve elkövetett erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, továbbá könnyű testi sértés vétsége miatt 6 év börtönre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett, elsősorban hosszabb tartamú börtönbüntetés, valamint a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetése érdekében.

Infokarcag