Print this page

TRÉFÁBÓL MEGÜTÖTTE, LESZAKADT A LÉPE

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves dunaföldvári férfivel szemben.

A férfi Tiszapüspökiben tréfából úgy megütötte egy barátja hasát, hogy annak leszakadt a lépe.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. április 4-én a férfi és egy régebbi barátja, egyben munkatársa is, Tiszapüspökibe utaztak, hogy ott festés, állványozás munkákat végezzenek. A férfi és a barátja szerették egymást ugratni, megtréfálni.
Ugyanezen a napon dél körül az egyik lakókonténerbe mentek ebédelni, ahol a férfi és a barátja egymás mellé ültek, és szokás szerint megint ugratni kezdték egymást, egymás tányérjából ettek, bolondoztak. Ennek során a férfi ököllel, közepes erővel megütötte a barátja hasát, bal oldalon, annak középső-felső részén, mire a barátja csak nevetett és megjegyezte, hogy „Csak ennyit tudsz?”.

Délután, a munkából hazafelé tartó úton a férfi barátja a gépkocsiban rosszul lett és a hasát fájlalta, majd másnap reggel mentővel kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a leszakadt a lépe, melyet műtéti úton azonnal el kellett távolítani. Az ütés következtében elszenvedett sérülése közvetlen életveszélyes sérülés volt, és kórházba szállításkor az életveszélyes állapota is fennállt, melyet a sürgősséggel elvégzett szakszerű orvosi beavatkozás hárított el.

A főügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.