FEJLESZTIK A CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ RENDSZERT KARCAGON

A beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán az önkormányzat.

Szepesi Tibor polgármester tájékoztatása szerint a támogatásból a település belterületi csapadékvíz-elvezető hálózatához kapcsolódó öblözet vízi létesítményeit fejlesztik, hogy megóvják a csapadék- és belvíztől a lakóingatlanokat és a köztulajdont.

Az új záportározó rendszerébe való bekapcsolással a terület hasznosítható vízkészletének időbeni megoszlása is javul. A tervezési szak már lezárult, a közbeszerzési eljárás után a beruházást várhatóan még idén befejezik - tájékoztatott.
A projekt során fejlesztik a városi főgyűjtő csatornát, több mint tizenegyezer-ötszáz méteren épül csatornahálózat vagy az ahhoz kapcsolódó áteresz, kapubejáró. A beruházás része egy 4200 köbméter hasznos térfogatú záportározó, illetve egy csapadékvíz-átemelő telep kialakítása is.

A 2-es számú öblözet több mint kétszáz hektáros területen fekszik, ahol jelenleg is mintegy 30 kilométeren található valamilyen csapadékvíz-elvezető, illetve szikkasztó létesítmény.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.