TESTÜLETI ÜLÉS

 

Megtartotta október havi rendes ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testület a Városháza 1. sz. tanácskozótermében.

Az ülésen kitüntetések, elismerések, a Karcagi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítása és számos javaslat került megtárgyalásra, valamint megszavazásra.

A napirendek megtárgyalása előtt köszöntésekre került sor. A katolikus nevelés oktatásban végzett kiemelkedő szolgálatáért Borsosné Herczegh Judit, a Györffy István Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese a Szent Gellért-díj ezüst fokozata elismerésben részesült, amelyet a közelmúltban vett át Dr. Ternyák Csaba érsektől.

A Nagykun Bajtársi Egyesület megalakulásának 50. évfordulója alkalmából Rab János nyugalmazott őrnagy, az egyesület elnöke honvédelmi miniszter elismerő oklevelet kapott, melyet az egyesület 2022. július 29-i ünnepségén az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság hadkiegészítők toborzó központjainak vezetőitől vehetett át.

Ebben az évben dr. Karsai Lajos rendőr alezredes, kapitányságvezető az év rendőre elismerésben részesült. Az elismerést a Kapitányság vezetője 2022. szeptember 26-án vette át Szolnokon, a Szigligeti Színházban megrendezett Prima Gálán. A Karcag Városi Önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester gratulált az elismerésekhez.

Nyugdíjba vonulása alkamából Szepesi Tibor polgármester köszöntötte Pardi Sándort, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatóját.

Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere 2022. október 12-én a Nemzeti Kulturális Intézményben Karcag Város Önkormányzata nevében ” Karcag város önkormányzata a közösség támogató” önkormányzat díjat vehette át.

A köszöntéseket követően Rózsa Sándor jegyző adott tájékozatást a két testületi ülés közötti időszakban történt legfontosabb eseményekről.

Ezt követően a napirendi pontok megtárgyalására tért a testület, melynek első pontja a helyi kitüntető elismerések alapításáról és adományozásáról szóló rendelet tervezetre tett javaslat. Szepesi Tibor polgármester három javaslattal élt: Az egyik a Pro Urbe-díjjal járó pénzjutalom emelése, továbbá a Karcag város közszolgálatáért-díj odaítélésének megállapításához a a Szociális és Egészségügyi Bizottságon kívül javasolta a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának a véleményezését, illetve a Pénzügyi Bizottságnak is az egyetértését a díjjal kapcsolatban. Harmadik javaslat pedig, hogy a polgármesteri dicséret mellé járjon egy egyösszegű, nettó 30 ezer forintos jutalom is. Mindhárom módosítás egyhangúlag került elfogadásra.

Második napirendi pont a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról szóló javaslat volt, amelyet szintén egyhangúlag elfogadott a testület.

A 3-tól 7-ig terjedő napirendi pontok tárgyalása zárt ülés keretén belül zajlott.

A testület munkaterv szerinti követ­kező ülését várhatóan november 24-én, csütörtökön tartja, amely ezúttal közmeghallgatással egybekötött ülés lesz.

Forrás: Karcagi Hírmondó

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.