GÓLYALÁB VETÉLKEDŐ

A Szociális és gyermekjóléti Igazgatóság JNSZ Megyei Irodája és a Gólyafészek Otthon a lombkorona sétányon tartotta a Gólya-láb rendezvényét, amelynek részleteiről Kiss Róza megyei igazgatót kérdeztük.

- A gólyaláb rendezvény, vetélkedő a Gólyafészek otthonunk szervezésében történik. Itt fogyatékos személyek vetélkedhetnek, illetve pozitív élményekhez juthatnak. Kilenc intézményből Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéből kilenc csapat érkezett.

A program során feladatokat kell végrehajtania a csapatoknak kísérőik segítségével.
- 12 állomáson teljesíthetik azokat a feladatokat, amelyeket a Gólyafészekben dolgozó kollégák összeállítottak, a cirkusz világát élhetik meg a lakók, a fogyatékos fiatalok, a gyerekek, de vannak szociális intézményekből, alapszolgáltatásokból, szakosított ellátást nyújtó intézményekből és a gyermekvédelmi intézményekből is csapatok, akiket egy csodálatos, élmény dús nappal ajándékozhatunk meg - fogalmazott a szakember, aki megköszönte a szervezők munkáját, azt, hogy lehetőséget biztosítottak a csapatoknak erre az élményre.

- Óriási köszönettel tartozom a csapatoknak, hiszen nyitottak voltak erre a lehetőségre és fontos volt számukra, akár a fogyatékos személyeket, a gyerekeket nézve, illetve az őket gondozóknak, hogy találkozzanak, új élményeket szerezzenek, barátságok köttessenek, és tulajdonképpen bekerüljön a gyerekek, fiatalok naptárjába egy újabb ünnepnap, a Gólyaláb vetélkedő.

- Az állomásokon délelőtt kifestett bohócok, segítő kutyások is voltak, délután pedig meglepetés koncert várt a csapatokra.
- A bohócok a házigazdák, ők kísérik a csapatokat, illetve ők ismertetik a játékszabályokat. Ebéd után a Gólyafészek otthonban, egy zenekar ad koncertet, amely óriási élmény lesz már most tudom a fiataloknak, ellátottaknak- mondta Kiss Róza, aki szerint a gyermekek körében a zene mindent felülmúl és óriási kikapcsolódási lehetőség.

A mai nap élményeiből még sokáig fognak töltekezni csapatok
- Nagyon fontosak ezek a különleges napok, akár ünnepnapok is, mert erről beszélnek, ez feltölti őket, nyugalommal árasztja el, a harmóniájuk sokkal jobban ki tud szélesedni, sokkal nyitottabbá válnak. Ennek óriási gyógyító, közösségépítő ereje van, és a fejlesztési irány is abszolút támogatandó, hiszen itt megmutatják, hogy egy-egy feladatot önállóan képesek megoldani.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.