Print this page

RETRO BULI-LESZ FOLYTATÁS

By szeptember 23, 2022 319 0

Kovács Zsolt nosztalgia bulira várta a régi Ifi-klubosokat és azok gyermekeit a Városháza előtti térre. Vele beszélgettünk a múltról, a kezdetekről és az előkészületekről.

Kovács Zsolt a Dj-s alapokat tulajdonképpen elleste mindenkitől, akiről úgy gondolta, hogy hasznos e szakmában. 17 év után elmondhatjuk nem is volt sikertelen a pályafutása, hiszen hatalmas bulikat tartottak az egykori Ifi-klubban, az Ipartestületnél. Ennyi év után nehéz a legemlékezetesebb bulit kiválasztani.


- Azt gondolom talán, amikor sikerült eladnunk közel ezer jegyet egy éjszaka alatt, azt azért kevesen mondhatták el. Cserélődött a társaság folyamatosan, tehát erre ügyeltünk, hogy a létszámmaximum betartsuk.


- A retro bulira várt korosztály is kitolódott, hiszen nemcsak a mai fiatalokat, hanem az egykori ifiseket is hívták, várták.


- Akkoriban más volt a diszkó, az egy olyan dolog volt, hogy mindenkinek privilégium volt, hogy felmehet az "Ifi"-be, és ez úgy nagyot szólt, tehát, ha valaki egy társaságban azt mondta, hogy menjünk fel a "dizsibe", vagy az "Ifi"-be, annak azért volt némi feelingje, amit más szórakozóhely nemigen nyújtott azt gondolom, a megyében sem. Kevés olyan hely volt, ahol Tiszafüred felől egészen Egerig, lefelé, Szegedig a 4-esen Debrecenig és egészen Pestről volt állandó vendégünk. Én azt gondolom, hogy ez egy olyan tény, amit nehéz überelni és nem is nagyon tudták - állítja Kovács Zsolt, akit a nosztalgia bulit is ennek fényében tervezte meg segítőivel.


- A mai este tulajdonképpen a '90-es évek zenéjére fog támaszkodni jórészt, mert az volt a legsikeresebb időszaka az ipartestületnek, akkor volt igazából sláger diszkóba járni mindenkinek. Más dal is felcsendül nyilván, egy, kettő, három, négy... ezt még nem tudjuk mennyi.


- Hajnalig sok zene belefér, de most csak a téren lesz a buli.


- Az Ipartestület székházában buli nem lesz, viszont mivel maga a rendezvény jellege az ipartestületről, illetve az Ifi-klubról szól, igyekeztünk azt elérni, hogy ki tudjuk nyitni a látogatók előtt, hogy egy kicsit nosztalgiázzanak, de csak vendéglátóhelyként üzemel ma este, és csak a kisterem. Bízom benne, hogy jól fog sikerülni a buli, azt gondolom, a másfél évi munka után kiérdemeljük azt, hogy ezt meg tudjuk csinálni rendesen - jelenti ki Kovács Zsolt, aki mögött egy kisebb csapat van a mai estére is.


- Nagyon sok ember nagyon komoly szeretettel és segítőkészséget tanúsított felém, ami egyszerűen döbbenetes volt, és rendesen megérintett százezerszer. Többször könny szökött a szemembe, hogy mennyi embernek mennyi emléket fel tudtam eleveníteni fotókkal, videókkal és ezzel a bulival leginkább. Azt gondolom, ha másra nem is lesz jó, talán arra igen, hogy megmutatni a mai fiataloknak, hogy az ő szüleik hogyan, mire buliztak, s hogy lehet ezt egészen konszolidáltan is csinálni.


- Az újrakezdés mindig nehéz, s lesz-e folytatás, az a ma esti bulitól is függ...


- Az este el fogja dönteni, hogyan fog ez a város tekintetében csattanni, tulajdonképpen milyen érdeklődés övezi majd. Nagyon bízom benne, hogy ez az 1.0, s lesz folytatás mindenki számára. Nemcsak nekünk, mint zenészeknek, hanem azoknak is, akik bulizni jönnek, hiszen meglepetés is lesz, maga a zenés csapat is, mert sikerült megtalálnom azt az embert, akitől én tanultam zenélni annak idején. Ő 12 évet húzott le ugyanezen a szórakozóhelyen, illetve azt, aki engem váltott annak idején. Ő képviseli az új hullámot tulajdonképpen, és a Fiesta zenekar is itt lesz majd. Akitől én tanultam, és tizenkét évet volt itt, ő Buzai Misi, az új arcot pedig Bányai István képviseli ma este - árulta el a buli szervezője.