Print this page

VANDÁL RONGÁLÁS A TISZABŐI TEMETŐBEN

By szeptember 23, 2022 124 0

A helyi lakos több mint ötven nyughelyről tulajdonított el kegytárgyakat vagy rongálta meg a síremléket. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 32 éves férfit.

Egy tiszabői lakos tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába és elpanaszolta, hogy 2022. szeptember 21-én a délutáni órákban látogatott ki a tiszabői temetőbe hozzátartozója síremlékéhez, és megdöbbenve tapasztalta, hogy arról egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya hiányzik, továbbá az ismeretlen elkövető egy 20 cm magas fehér angyalszobrot letört a sírról, amit otthagyott.

A temetőhöz kiérkező rendőröket ekkor már több sértett várta, akik felháborodottan sorolták a kárukat: márványszobrot, gipszből és porcelánból készült Jézus-, angyal- és galambszobrot döntött le vagy tulajdonított el a jogsértő.

Az egyenruhások tanúkat hallgattak ki, szemlét tartottak, továbbá a rendelkezésre álló kamerafelvételt is elemezték. A feltételezett elkövető kiléte igen hamar ismertté vált. A férfit a rendőrök elfogták és előállították a Kunhegyesi Rendőrőrsre, ahol – egyelőre – 5 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Különösebb magyarázattal nem szolgált arról, mi motiválta a vandál cselekményében.

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a jogsértő édesanyjának nyughelyénél megtalálták, azonban a kárt elszenvedett sértettek beazonosítása tovább folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül.