Print this page

Családi nap

A Déryné Kulturális Központ Családi napot tartott a Karcagi Arany János Általános Iskola udvarára várta a városrész lakóit.

Nagy sikert aratott a jelenlévők körében Ferenczi Sándorné kutyakiképző bemutatója, ahol ügyességi feladatokat hajtottak végre kutyái. Mint elmondta, több évtizede foglalkozik kiképzéssel. Sok- sok órás munka van abban, hogy kutyái teljesítsék a feladatokat - pl. akadályugrás engedelmesség - , s a gyerekekkel is barátságosak kutyái. Erre jó példaként említette, hogy már iskolás unokái is versenyeznek az általa kiképzett kutyákkal.

Szepesi Tibor polgármester arról szólt, hogy egy pályázatnak köszönhetően van lehetőség arra, hogy a város 4 részén tartasanak családi napot. Az a cél, hogy az adott körzetben lakók jobban megismerjék egymást, s lehetőség van különböző programokon való részvételre is. Mind a négy alkalommal van kutyás bemutató, a Bringaakadémia kerékpáros versenyeket hoz, van népi játszótér, gyermekműsor és koncert is. Itt igyekeznek helyi együtteseknek is lehetőséget biztosítani a fellépésre. S keresik az adott városrész legfinomabb süteményét is.

Marsi Illés, a Holdvirág zenekar vezetője elmondta, örülnek, hogy végre elindulhattak újra a koncertek. Most a Családi napra főleg feldolgozásos, nyári, pörgős számokkal érkeztek, s az interaktív műsorba bevonják a gyerekeket is.


A zsűri a városrész legfinomabb édes és sós süteményét, nyolc nevezett sütemény közül választotta ki. A népi ételek közül a városrészre jellemző káposztás húst fogyaszthatta el ebédre minden résztvevő. Délután a Karcagi Cigány Nemzetiségi Kisebbségi Önkormányzat sátránál Szepesi Tibor polgármester fogadóórát tartott, ahol válaszolt a felmerült kérdésekre. A családi napot "Herceg" koncertje zárta.
Mellékletek terület

Image Gallery