Print this page

Magyar bűnözőt fogtak Amerikában, körözött angol férfit Magyarországon

Magyar bűnözőt fogtak Amerikában, körözött angol férfit Magyarországon

Magyar bűnözőt fogtak Amerikában, körözött angol férfit Magyarországon

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő magyar férfit az Amerikai Egyesült Államokban, valamint egy nemzetközi elfogatóparanccsal keresett angol férfit Magyarországon

- közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden a police.hu oldalon.

A floridai Saratosában elfogott 46 éves békéscsabai 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. A Fővárosi Törvényszék először nemzeti, 2020-ban európai, 2021-ben pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene - írták a közleményben, de nem részletezték, mit követett el a férfi.

Miután felmerültek olyan információk, hogy az Egyesült Államokban rejtőzködik, az NNI célkörözési nyomozói kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. A július 21-én őrizetbe vett férfi kiadatásáról később dönt az Egyesült Államok bírósága - tudatta a rendőrség.

A 36 éves angol férfi ellen az Egyesült Királyság adott nemzetközi körözést, miután 2019-ben egy londoni hotelben bántalmazott, fojtogatott, majd kirabolt egy prostituáltat. Az angol hatóságok évekig keresték a férfit, mire olyan információhoz jutottak, hogy Magyarországon tartózkodhat. Az Egyesült Királyság társhatóságai az NNI nyomozóival és a Készenléti Rendőrséggel együttműködve július 22-én Budapesten, a VI. kerületben őrizetbe vették a férfi - írta a rendőrség.