A Nemzeti Tehetség Program keretében "Mesefa” c. pályázati projekt megvalósulása

a Madarász Imre Egyesített Óvoda Zöldfa utcai óvodájában

 

 

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” című, azonosító számon szereplő NTP-SPEC-21-0083  „Mesefa” elnevezésű nyertes pályázat 2021. július és 2022 júniusa között valósult meg. Madarász Imre Egyesített Óvoda Zöldfa utcai óvodájában.

 

A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott támogatás: 1.113.000 Ft.

 

A pályázati programban az óvoda „Mesetarisznya” nyelvi tehetségműhelye és a „Kis fürkészek” természeti tehetséggondozó műhelye vett részt 13 gyermekkel Csapóné Horváth Marianna és Andrási Tiborné tehetséggondozó óvodapedagógusok vezetésével.

 

A 60 órás program célja a mesék, versek iránt érdeklődő gazdag fantáziával rendelkező gyermekek, mesék, versek iránti szeretetének elmélyítése, a mesei varázslattal a mindennapi életben is fontos értékrend - önbizalom, tisztelet, szeretet, hűség, kitartás – kialakítása. Ismereteik bővítése a néphagyományokkal, népszokásokkal való ismerkedés által. A mesék feldolgozásához az élményt maga a természet adja, a mese megjelenítéséhez szükséges kellékek jelentős része a természetes anyagok felhasználásával készül el. A műhelyfoglalkozások során a gyermekek intellektuális érzelmei – kíváncsiság, alkotási vágy, öröm, sikerélmény, identitástudat – gazdagodtak a mesei élmények átélése, a néphagyományokkal való ismerkedés során.

 

Az élményszerző, gazdagító és lazító programok biztosították a projektek élmény és felfedező központúságát, jártunk a Városi Könyvtárban, a Györffy István Nagykun Múzeumban, a „Földbe vájt kunyhónál”, a közeli kiserdőnél. Népi iparművészettel, fafaragással, gyöngyfűzéssel, korongozással, csuhé bábkészítéssel is megismerkedhettek a gyermekek. Debrecenben a Vojtina Bábszínházban, a „Szellőn szökellő” című interaktív előadáson vettünk részt, ahol a test a mozgás és a zene szabad játékát élték át a gyermekek. Az újszerű élmény magával ragadta a gyermekeket, egy csodás világba röpítette el őket, melynek során kreativitásuk, fantáziaviláguk fejlődött, szabadon szárnyalhatott képzeletük.

 

 

Gulyás Ferencné

intézményvezető

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14